Från bloggen

På jakt efter butiker med personlighet

När man hittar butiker med personlighet är det alltid lika trevligt att ta sig att strosa omkring och titta på utbudet. Med butiker som har personlighet finns något mer, det är inte perfektion, det är liv,  en tanke, en stil. Något som ger inte är ett standardkoncept som finns över hela landet. Det är inte lätt att hitta och många webbutiker brukar lyckas bättre med den nischade känslan.

Större städer brukar vanligtvis ha fler av butiker med personlighet, där finns en fler människor, behovet är mer varierat och chansen att hitta lokaler kan många gånger vara bättre när företag vill starta.

Så vilka kriterier är det som gäller när man är på jakt efter butiker som har personlighet? Det blir snabbt ganska så subjektivt, vilka regler ska man sätta? Här kommer en lista:

  • Butiken ska inte vara en franchise med ett planerat koncept
  • Butiken ska vara unik på orten
  • Butiken ska erbjuda varor eller tjänster till allmänheten

Med dessa kriterier kommer butiken med större chans ha en personlighet. Det kommer inte att finnas några kopior och det ska bara finnas en butik inom en geografisk yta.

Här på hemsidan finns många exempel av butiker och caféer som har personlighet. Sök och titta runt så hittar du säkert något spännande, självklart får du gärna skicka in förslag från din stad. Huvudsaken de ligger efter nygatan eller i anslutning till nygatan.

Relaterade artiklar

Vad kommer hända med lokal shopping och handel?

Vad spåkulan för handeln visar är svår att tolka idag. Det ligger en oviss framtid till mötes när e-handeln rullar på, vårt shoppingbeteende har med e-handeln ändrats och blivit gränslös, vi har blivit van att kunna beställa hitta vad vi […]

läs mer »

Shoppa ekologiskt på nätet och lokalt

Att handla ekologiskt, miljövänligt och hållbart har blivit mer och mer populärt genom åren. Det är bra att vi blivit mer medveten och tänker på miljön i större omfattning när vi handlar. I matvarubutiken går det att hitta ekologiska alternativ […]

läs mer »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *