Från bloggen

Att bo nära handeln och hitta lägenheter

En av många utmaningar som finns för att underhålla en stadsnära handel är att människor bor i närheten och har tillgång till utbudet. Däremot är det många gånger en utmaning att hitta lägenheter som är passande och i det läget som man verkligen önskar.

Att stå i bostadskö är det första som brukar göras och det allmänna kommunala bostadsbolaget brukar alltid finnas till hands. Det kanske inte alltid har bästa standarden och många gånger är just det stadsnära utbudet väldigt begränsat.

Vilka lägenhetsalternativ finns?

Privata fastighetsägare har ofta lägenheter som är närmare centrum, de brukar vara äldre hus med lite mer charm. Sen att det är en bristvara på de riktiga guldkornen till lägenheter är svårt att göra något åt.

Många vänder sig till blocket för att hitta lediga lägenheter i hopp om att hitta något i andra hand. Vissa har tur, samtidigt har man hört historier från de som lagt ut annonser och hur det blivit överöst av förfrågningar. Det gör ofta att svårt att hitta rätt lägenhet på blocket då många drar sig för att bli dränkt i svar när de bara behöver en hyresgäst.

Ledighet lägenheter genom förmedling

Ett alternativ som lätt glöms bort är utbudet av bostadsförmedlare som finns runt om i landet. Större privata fastighetsägare vill ofta fokusera på förvaltningen och lämnar över hanteringen till duktiga förmedlare som sköter visning och uthyrning. Många gånger är det enklaste vägen att hitta lägenheter, servicen är vanligtvis bättre, samt den personliga känslan för att hitta rätt lägenhet efter de önskemål som finns. Ett exempel är bostadsförmedlingen som visar lediga lägenheter i Örnsköldsvik, där finns även en intresselista som gör att personer på listan får tips på tillgängliga objekt när det dyker upp något nytt.

Det finns självklart många andra sätt, vissa tittar vem som äger huset i trappuppgången och ringer ägaren. Att ha ett bra kontaktnät är aldrig fel där man kan höra sig för. Annars är nog alternativet att köpa, men det är en helt annan sak jämfört med att hyra.

Relaterade artiklar

Vad kommer hända med lokal shopping och handel?

Vad spåkulan för handeln visar är svår att tolka idag. Det ligger en oviss framtid till mötes när e-handeln rullar på, vårt shoppingbeteende har med e-handeln ändrats och blivit gränslös, vi har blivit van att kunna beställa hitta vad vi […]

läs mer »

På jakt efter butiker med personlighet

När man hittar butiker med personlighet är det alltid lika trevligt att ta sig att strosa omkring och titta på utbudet. Med butiker som har personlighet finns något mer, det är inte perfektion, det är liv,  en tanke, en stil. […]

läs mer »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *